Peter Veer

Klick here for English.

op de brug

 

Op 18 september 2020 promoveerde Peter Veer (1956) op het proefschrift Bewogen landschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het onderzoek was een samenwerking van de UvA met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens de cultuurhistorische studie over de filmpraktijken van het ministerie van Landbouw (1945-1985) combineerde Peter Veer zijn kennis en ervaring.

Hij studeerde af in landschapsarchitectuur in Wageningen en is ook regisseur van documentaire en informatieve audiovisuele producties. Hij is directeur van Stichting Multimediale Cultuur (SMC) in Amsterdam en werkte van maart 2007 tot in 2011 in deeltijd en freelance bij destijds Alterra Wageningen UR. Hij was er verantwoordelijk voor onderzoeksprojecten over stedelijk groen, architectuur, participatieve rurale en stedelijke ontwikkeling en cultuurhistorie. Vanuit zijn professionele opgave verbindt Peter verschillende kennisvelden en ambachten. Het project Beleid zoekt nieuwe boer past in die lijn. Klik hier voor zijn persoonlijke filmische introductie (in het Engels).

Met veel plezier woont Peter midden in Amsterdam. Hij ken de kwesties van het grootstedelijke leven uit eigen ervaring en op theoretisch niveau. Zijn wortels liggen in de Betuwe en hij is verbonden met het boerenleven en de vraagstukken op het platteland.

Deze internetplek is in ontwikkeling. Binnenkort meer.