Thema in geulle'Stad en Land'

Dit zijn producties over stedelijke ontwikkeling en architectuur en films over het het platteland. Een aantal voorbeelden van mijn werk in dit thema:

• De televisieserie 'Aanbouw' gaat over architectuur en stedelijke ontwikkeling van de stad Amsterdam en is de langst lopende serie van AT5, de regionale zender. In 1994 was ik één intitiatiefnemers. Daarna werkte ik tien jaar met veel plezier als regiseur aan de serie.

• De film 'Getekend Land' gaat over Freek van Leeuwen, een jonge melkveehouder uit het Groene Hart. Hij gaat op zoek naar de mogelijkheden om het familiebedrijf tussen Leiden en Zoetermeer over te nemen. Uitgezonden op 21 oktober 2004 Nederland 1 door IKON Hilversum.

• Over het werk van de Leerstoelgroep Sociaal-Ruimtelijke Analyse van de Wageningen Universiteit vertelt ‘Impressions of Socio-spatial Analyses’ (in English). Hier is de film op het internet te vinden. 'Het Gouden Ei in de Gouden Driehoek' is een film over de essentie van innovatie en de rol van de overheid daarbij. Dit onderzoek door Alterra Wageningen UR heeft als onderwerp de theorie van innovatie en governance, in samenhang met vijf innovatiecases.

De andere thema's in mijn filmisch werk zijn 'Vroeger en Nu' en 'Ver Weg en Dichtbij'. Voor mijn onderzoeksprojecten, klik hier.