ver wegThema 'Ver Weg en Dichtbij'

Dit thema in mijn werk staan films over de uitwisseling tussen een ver buitenland en Nederland centraal. Mijn uitgangspunt in deze films is dat zowel mensen in Nederland als in andere landen veel kunnen leren van elkaars werk en leven.

• De 'Ontdekkingsreizen naar BraziliŽ' is een serie documetaires en biedt inspiratie vanuit BraziliŽ voor de stedelijke vernieuwing. De serie richt zich op Nederlandse stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, architecten en bestuurders.

'De stad van mijn dromen' vertelt in vier afelveringen over de Stedenband tussen Amsterdam en Managua, de hoofdstad van Nicaragua. De serie werd uitgezonden door AT5, de omroep voor de regio Amsterdam.

'The MILUnet Operation' is een interactieve DVD (in English) die vertelt over de praktijk van een Europees netwerk van stedelijke ontwikkelaars die elkaar adviezen geeft voor kwesties in hun stad. Klik hier voor een impressie van de interactieve film.

De andere thema's in mijn filmisch werk zijn 'Vroeger en Nu' en 'Stad en Land'. Voor mijn onderzoeksprojecten, klik hier.