vroeger en nuThema 'Vroeger en Nu'

Onder het thema 'Vroeger en Nu' vallen projecten over het verleden van Nederland. Deze films besteden ook aandacht aan de betekenis van de cultuurhistorie voor het heden en de toekomst.

‘Johan Melchior van der Mey (1878-1949)’ vertelt het verhaal van de inspirator van de ‘Amsterdam School’, de internationaal bekende Nederlandse architectuurstroming uit 1910-40. Hier is een impressie van de documentaire te vinden. Eerste uitzending in AVRO's Close Up op 2 december 2007.

• ‘Op het spoor van Romeinen en Bataven’ is een multimedia-project, een 'denkbeeldig museum' over de Romeinse tijd in Nederland. Klik hier voor een compilatie van de serie van zes afleveringen uitgezonden door TELEAC op Nederland in 2003.

• ‘Terugblik …’ is een serie documentaires (± 90 min. ieder) over de geschiedins van Nederlandse steden. De producties zijn samengesteld uit historische films en ander cultuurhistorisch materiaal. Klik hier voor een eerste impressie.

De andere thema's in mijn filmisch werk zijn 'Stad en Land' en 'Ver Weg en Dichtbij'. Voor mijn onderzoeksprojecten, klik hier.