progroenBuurtgroen, zelf doen

In verschillende steden begeleidde ik bewonersparticipatieprojecten waarbij het (opnieuw) inrichten van de openbare (groene) ruimte op de agenda staat. Ik deed participatief onderzoek naar de wijze waarop het mentale, sociale en fysieke domein met elkaar samenhangen.

Voor het project ProGroen en het advies 'Op weg naar Park Essenburg', kijk verder op Wetenschapswinkel Wageningen UR. De bewonersgroep ProGroen in Rotterdam Delfshaven maakt zich sterk voor het behoud van de miskende groene strook aan de rand van hun wijk.

In het project 'De Nieuwe Warande' in de stadsrand van Tilburg Noord speelt stadslandbouw een belangrijke rol.

De wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg is het schoolvoorbeeld van duurzaam bouwen en bewonerszelfbeheer in Nederland. Voor de Wetenschapswinkel van Wageningen UR verzorgden Jeroen Kruit en ik een evaluatie van vijf jaar praktijk van ecologisch zelfbeheer in deze bijzondere wijk.

En verder werkte ik in de aandachtswijken in Bos en Lommer en Osdorp (Stadsdelen en woningbouwcorporatie Ymere) in Amsterdam. Ik begeleidde studenten, organiseerde de diverse bijeenkomsten. Presentaties gaf ik op o.a. Symposium 'Designing for, with and from User Experieces', mei 2009, Delft en 'De Groene Golflengte' sept. 2011.