Peter Veer

Klick here for English.

op de brug

 

Peter Veer (1956) combineert in zijn projecten verschillende ambachten. Hij studeerde af in landschapsarchitectuur in Wageningen en is ook regisseur van documentaire en informatieve audiovisuele producties. Hij is directeur van Stichting Multimediale Cultuur (SMC) in Amsterdam en werkte van maart 2007 tot in 2011 in deeltijd en freelance bij Alterra Wageningen UR. In Wagingen was hij verantwoordelijk voor onderzoeksprojecten over stedelijk groen, architectuur, participatieve rurale en stedelijke ontwikkeling en cultuurhistorie.

Nu combineert Peter Veer zijn kennis en ervaring in het onderzoek Bewogen landschap, een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het project Beleid zoekt nieuwe boer past in die lijn. Klik hier voor zijn persoonlijke filmische introductie (in het Engels).

Met veel plezier woont Peter midden in Amsterdam. Hij ken de kwesties van het grootstedelijke leven uit eigen ervaring en op theoretisch niveau. Zijn wortels liggen in de Betuwe en hij is verbonden met het boerenleven en de vraagstukken op het platteland.

Deze internetplek is in ontwikkeling. Binnenkort meer.